Logotipo coaching altitude

Com hem de parlar perquè els alumnes aprenguin

 1. Home
 2. »
 3. Com hem de parlar perquè els alumnes aprenguin

Taller reconegut pel departament d´ensenyament de la Generalitat de Catalunya

L’educació en la convivència és un objectiu fonamental del procés educatiu: una comunicació efectiva assegura una bona convivència.

Entenem per convivència una sèrie de pautes i comportaments que faciliten l’acceptació i el respecte de l’altre com a persona, assumint que les diferències de tots dos ens enriqueixen mútuament. Aprendre a respectar, a tenir actituds positives, a creure en el consens ha de ser una prioritat per a tots els docents. Educar la convivència millora el rendiment acadèmic i sobretot prepara els alumnes per portar una vida social adulta satisfactòria i autònoma.

Aquest Curs “Com hem de parlar perquè els alumnes aprenguin” neix per donar una resposta concreta a aquest objectiu i d’una manera molt concreta. Ho pretén aconseguir millorant les habilitats comunicatives del professorat en la seva relació diària amb l’alumnat.

QUINS TEMES TREBALLAREM A LES SESSIONS?

 1. COM PODEM AJUDAR L’ALUMNAT A AFRONTAR ELS SEUS SENTIMENTS: La construcció de camins per acceptar els sentiments de l’alumnat, limitar els comportaments inacceptables, i mantenir encara la bona voluntat.
 2. COM PODEM ANIMAR L’ALUMNAT A COL•LABORAR
 3. ALTERNATIVES AL CÀSTIG QUE PORTEN CAP A L’AUTODISCIPLINA: Algunes alternatives al càstig que permeten als docents expressar el seu profund desacord davant un comportament inacceptable, així com l’estimulació de l’alumnat perquè assumeixi la responsabilitat de les seves conductes.
 4. L’ELOGI QUE NO DEGRADA. LA CRÍTICA QUE NO FA MAL. L’AUTOESTIMA: Una exploració de quins són els tipus d’elogis que contribueixen a que l’alumnat pugui construir una visió positiva i realista de si mateixos/es i quins tipus d’elogis no hi contribueixen.
 5. COM PODEM FUGIR DE LES ETIQUETES: Sis habilitats que podem fer servir els docents per ajudar l’alumnat a veure’s a si mateixos/es amb una llum diferent i més positiva. Més enllà del que són en aquest moment, mirant al que poden arribar a ser.
 6. COM PODEM PREPARAR LA REUNIÓ IDEAL AMB ELS PARES.
 7. LA RELACIÓ DOCENTS/ PARES, UN TREBALL CONJUNT: Aprenentatge i aplicació de tècniques de comunicació per millorar la relació docents/pares.
 8. RECAPITULEM.

OBJECTIUS GENERALS

 • Aconseguir millorar les habilitats comunicatives dels docents en la seva relació amb l’alumnat.
 • Conèixer i practicar les habilitats de comunicació perquè els docents puguin reflexionar sobre les seves interaccions actuals amb els seus alumnes i proporcionar eines per poder integrar les noves habilitats en el seu dia a dia a l’aula.
 • Aconseguir una comunicació més eficaç entre docents i alumnes que es traduirà en una millor relació entre ells i que repercutirà en l’augment del temps d’ensenyament – aprenentatge a l’aula.
 • Aconseguir una millora en la convivència a l’aula.
 •  

OBJECTIUS ESPECIFICS

 • Capacitar als docents per ajudar els alumnes a crear una imatge real i positiva de si mateixos/es.
 • Aprendre a establir lïmits amb respecte i sensibilitat.
 • Reconèixer els sentiments dels alumnes.
 • Ajudar els alumnes a afrontar els seus sentiments.
 • Animar els alumnes a la col•laboració.
 • Poder expressar l’enuig sense culpabilitzar l’altre.
 • Resoldre els conflictes de manera pacífica.
 • Crear una atmosfera de respecte a l’aula.
 • Aprendre a utilitzar l’elogi descriptiu.
 • Entendre les conseqüències que pot tenir un elogi empleat fora de context.
 • Aprendre a utilitzar tècniques de comunicació que permetin l’alumnat sortir dels encasellaments i representació de rols.

DURADA

El curs s’estructurarà al voltant de 7 sessions presencials (6 de desenvolupament de continguts i l’última de desenvolupament de contingut i avaluació del taller i autoavaluació) que duren 21 hores presencials i 9 hores no presencials. Durant les sessions s’aniran elaborant els quaderns de treball, mentre que es van fent les diferents dinàmiques i exercicis. Entre sessió i sessió els participants aplicaran a les seves aules les tècniques treballades a les sessions i faran les lectures complementàries previstes i això tindrà una durada de 9 hores.

Les 21 hores seran amb formadora especialitzada en el curs “Com hem de parlar perquè els alumnes aprenguin”.

A QUI VA ADREÇAT?

Va adreçat al professorat. És un taller reconegut pel departament d´ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

METODOLOGIA

La metodologia de les sessions es desenvolupa de la manera següent:

A les set sessions s’intercalen parts teòriques amb les activitats de la pràctica. A les parts teòriques la formadora exposa les eines de comunicació adients al contingut de cada sessió que van adreçades a millorar la relació entres docents i alumnes i s’intercalen amb parts pràctiques, que es dedicaran a la realització d’exercicis pràctics, rol-plays i resolució de problemes relacionats amb el dia a dia dels docents a les seves aules. A l’inici de les sessions ( a partir de la segona sessió fins a la setena) els docents compartiran les experiències viscudes en l’aplicació de les tècniques desenvolupades en sessions anteriors en el fer diari de l’aula, tant si han estat experiències útils com si no ho ha estat tant. Es discutiran les possibles solucions a conflictes d’aula, així com es compartiran propostes de millora.

L’última sessió, la setena, es dedicarà a l’aprenentatge i posada en marxa de tècniques de comunicació que ajudaran als docents en la seva relació diària amb les famílies de l’alumnat.

També compartirem una estona de recapitulació de tota l’experiència viscuda al llarg de les sis sessions anteriors en la qual es recolliran les tècniques que han donat millor resultat, entre d’altres coses. Hi haurà temps per omplir dos qüestionaris; un, de valoració del curs i de la formadora i, un altre, d’autoavaluació del seu propi procés d’aprenentatge.

PREU I MATERIALS

190 € Per participant. Aquest preu inclou material de treball.

DIPÒSIT DE LLIBRES DE LECTURA: 50 € en concepte de dipòsit per dos llibres de lectura. Aquests 50 € es retornaran l’últim dia quan els participants retornin els llibres.

Els dos llibres són:

COM HEM DE PARLAR PERQUE ELS FILLS ESCOLTIN I ESCOLTAR PERQUE ELS FILLS PARLIN

COMO HABLAR PARA QUE SUS HIJOS ESTUDIEN EN CASA Y EN EL COLEGIO

INSCRIPCIÓ

Accedeix a fer la inscripció aquí

A l’hora de fer la inscripció, en l’apartat ”Com ens has conegut?”, gràcies per especificar que l’heu conegut a través de Rosa Marrugat de Coaching Altitude de Les Preses.

Coaching Altitude us ofereix els tallers COM1NICAT a la Garrotxa i al Ripollès !

MÉS INFORMACIÓ

Per qualsevol dubte, informació, pregunta contactar a Rosa Marrugat al telèfon 620882947 o per email info@coaching-altitude.net

NECESSITES MÉS INFORMACIÓ?

Truca’ns al +34 620 882 947 Envia’ns un email a info@coaching-altitude.net Envia’ns un formulari
Scroll al inicio