Logotipo coaching altitude

Com hem de parlar perquè els infants i adolescents escoltin

 1. Home
 2. »
 3. Serveis
 4. »
 5. Formació en obert
 6. »
 7. Com hem de parlar perquè els infants i adolescents escoltin

“Els pares són a primera línia de foc set dies a la setmana. Tot i així molt pocs han rebut un entrenament per als requeriments d’aquesta feina. No és estrany que fins i tot els pares amb bones intencions sovint es trobin amb sentiments de frustració, perplexitat, culpabilitat o solitud”, diuen Adele Faber i Elaine Mazlish, autores guardonades pel seu programa i llibre. Amb aquest taller es proporcionen tècniques per a ser més útils als nostres infants i adolescents.

QUINS TEMES TREBALLAREM A LES SESSIONS?

 1. AJUDAR ALS INFANTS I ADOLESCENTS A FER FRONT ALS SEUS SENTIMENTS: Explorar què els passa als infants i adolescents quan neguem els seus sentiments. Habilitats específiques que els ajudin a reconèixer i fer front als seus sentiments -decepció, enveja, frustració, ressentiment, ira. Camins perquè ells acceptin els seus sentiments, limitin els comportaments inacceptables i mantinguin encara la bona voluntat.
 2. ANIMAR A LA COL.LABORACIÓ: Com reaccionen els infants i adolescents davant dels mètodes més usuals que fem servir perquè cooperin: amenaces, advertències, ordres, insults, sarcasme, discursos? Cinc camins que conviden a la cooperació, amb els quals adults i infants i adolescents se senten bé amb ells mateixos i amb els altres.
 3. ALTERNATIVES AL CÀSTIG: Com reaccionen els infants i adolescents al càstig? És necessari confiar en el càstig com la manera de disciplinar-los? Algunes alternatives al càstig que permetin als pares expressar el seu desacord profund, així com fomentar en els infants i adolescents que assumeixin la responsabilitat sobre les seves conductes.
 4. FOMENT DE LA AUTONOMIA: Maneres d’ajudar els infants i adolescents a separar-se dels pares, a convertir-se en persones responsables, perquè puguin funcionar autònomament el dia de demà. Habilitats específiques que ajudin els infants i adolescents a desenvolupar els seus propis recursos interns.
 5. ELS ELOGIS I L’AUTOESTIMA: Una exploració de quins són els tipus d’elogis que contribueixen que els infants i adolescents puguin construir una visió positiva i realista i quins no hi contribueixen.
 6. ALLIBERACIÓ DE LES ETIQUETES IMPOSADES ALS INFANTS I ADOLESCENTS: Una mirada a com els infants i adolescents, a vegades, són encasellats (el pinxo, el ploraner, el que sempre s’escapoleix, l’entremaliat… ) i com podem alliberar-los de d’encasellar-los en aquests papers. Sis habilitats que podem fer servir per a ajudar els infants i adolescents a veure’s a si mateixos amb una llum diferent i més positiva.
 7. RECAPITULEM.

OBJECTIUS

 • Establir límits mantenint una actitud de compassió i respecte.
 • Abordar respectuosament els nostres sentiments i els dels infants i adolescents.
 • Expressar l’enuig sense danyar ni agredir.
 • Ajudar els infants i adolescents a ser empàtics i responsables.
 • Resoldre conflictes de manera pacífica i respectuosa.
 • No dependre de l’elogi extern.
 • Crear una atmòsfera familiar i educativa d’afecte i de respecte.

DURADA

És un taller de catorze hores de durada en total. Hi ha diferents formats per tal de treballar aquestes catorze hores: Format extensiu: una sessió cada setmana de dues hores, al llarg de set setmanes consecutives i Format semi intensiu: 4 dissabtes de 4 hores cada dissabte, menys l’últim dissabte de dues hores. Altres formats consultar.

A QUI VA ADREÇAT?

Va adreçat a pares, educadors, psicopedagogs, educadors socials, treballadors socials, assistents socials, monitors de lleure i de menjador, i a totes aquelles persones que vulguin millorar la seva relació diària amb els infants i adolescents.

Aquesta activitat també la plantegem per empreses, com a valor social i de conciliació, doncs cada cop més les organitzacions són coneixedores de la importància de fomentar l’ equilibri entre la vida laboral i personal. (*bonificable per la «Fundación Tripartita»)

METODOLOGIA

La metodologia de les sessions es desenvolupa de la manera següent:

 • Dinàmiques per adonar-nos i fer-nos conscients dels patrons habituals de comunicació que fem servir.
 • Mitjançant exercicis de treball empàtic poder veure com afecten als infants i adolescents aquests patrons i formes de comunicació dels adults de referència.
 • Diferents dinàmiques per aprendre i aprofundir en les tècniques específiques de comunicació de cada sessió.
 • Posada en pràctica de les habilitats treballades i tot el treball d’acompanyament respectuós per tal de integrar-lo.

És a dir, és una metodologia molt interactiva, participativa i pràctica. Entremig de tota aquesta pràctica el facilitador/a va introduint tot el contingut que te a veure amb el treball de l’actitud d’acompanyament respectuós.

PREU I MATERIALS

PREU DEL TALLER: 160 € individual / 270 € si ve la parella. Aquest preu inclou el material de treball

LLIBRES DE LECTURA: 50 € (25€ cada llibre) Mentre duren les sessions els participants necessiten els llibres en que es basa el taller per tal de fer lectures dels capítols.

Els llibres són:

COM HEM DE PARLAR PERQUE ELS FILLS ESCOLTIN I ESCOLTAR PERQUE ELS FILLS PARLIN

PADRES LIBERADOS, HIJOS LIBERADOS

INSCRIPCIÓ

XERRADES

També fem xerrades de dues hores, que costen 350 € + IVA amb un màxim de 35 participants (aquest preu inclou el material de treball), eminentment pràctiques. Aquestes xerrades serveixen per aprofundir en eines de comunicació i aprendre com podem parlar perquè ens entenguin i com podem escoltar perquè l’infant i adolescent se senti entés. Les xerrades estan basades en els temes de les sessions del taller principal.

Xerrada - tostet Basada en el llibre A carrec de rosa marrugat, facilitaadora del tallers Com parlar peque els infants i adolescent escoltin Adreçada a pares, mares i mestres hi haura servei d'acollida amb monitors/es per als infants 29 de març Dues sessions de 16 a 18h i de 18:30 a 20:30h a l'Auditori Jaume Nunó. El palmàs Per participar es imprescindible instrure's a centrecivic@santjoandelessabadesses.cat o be, al telefon 972 722 357

NECESSITES MÉS INFORMACIÓ?

Truca’ns al +34 620 882 947
Envia’ns un email a info@coaching-altitude.net
Envia’ns un formulari
Scroll al inicio