Logotipo coaching altitude

Preguntes freqüents

 1. Home
 2. »
 3. Experiencies per regalar
 4. »
 5. Preguntes freqüents

NECESSITES MÉS INFORMACIÓ?

Truca’ns al +34 620 882 947
Envia’ns un email a info@coaching-altitude.net
Envia’ns un formulari

El coaching és un conjunt de metodologies que té el focus en l’assoliment d’objectius tot col·laborant amb les persones, les empreses, els equips de treball i les organitzacions. En lloc de centrar-nos en el problema, en el coaching ens orientem cap a les solucions i els resultats, on l’important són les accions que fem per aconseguir el que desitgem. En conseqüència, es genera dinamisme i compromís en les metes personals, professionals i empresarials.

Les Empreses i PIMEs que necessiten potenciar la seva eficiència i incrementar els resultats. Els directius s’enfrenten a reptes importants: el canvi, la crisis, l’atur creixent, la demanda de més productivitat, la lleialtat dels treballadors, gestió de conflictes, la fidelització dels clients, els objectius de rentabilitat, entre d’altres coses, tot això en un escenari de canvi continu.

Els emprenedors i empresaris troben en el Coaching una metodologia que els impulsa en les seves activitats i negocis.

Les Escoles de Negoci i Organismes que tenen com a funció la formació i desenvolupament per l’ocupació, complementen els seus programes amb les actituds i habilitats del Coaching.

El coaching no és teràpia ni consultoria.

El coaching és una tècnica que es basa en el mètode socràtic i que parteix de la idea que la resposta està a l’interior de cadascun. És una tècnica d’acompanyament per als processos de canvi i d’autoconeixement. A través de les preguntes que et fa el coach descobreixes, desenvolupes i potencies habilitats i competències. Extreus el millor de tu mateix!

El procés és particular, dinàmic i eficaç ja que busca solucions en comptes de centrar-se en els problemes.

S’orienta cap al que podem fer en el present, amb la intenció de millorar el nostre futur. Oposat a deixar que les situacions escapin al nostre control, tenim la possibilitat de veure les coses des d’una altra perspectiva i reprendre el nostre sentit de harmonia.

Perquè el procés tingui efectivitat, el compromís és de mínim 3 mesos o 6 sessions, més suport telefònic i per correu electrònic.

El canvi i l’aprenentatge per desenvolupar els hàbits de la proactivitat i liderar les pròpies vides. No hem d’oblidar que si no assumim la responsabilitat de prendre el timó, algú ho farà per nosaltres, i en aquest cas, difícilment podrem controlar la destinació a la que ens dirigim.

Al principi algunes coses que s’aprenen potser siguin difícils d’entendre ja que molts de nosaltres no estem acostumats a respondre a les preguntes que el coach ens fa en una sessió de coaching. Mirant-ho des d’una altra perspectiva, si en respondre preguntes i buscar solucions, podem explorar opcions més saludables, a la llarga anem a obtenir molt més benefici.

Nosaltres com coaches t’escoltarem atentament per descobrir habilitats que potser no reconeguis, fent preguntes encaminades a la cerca de solucions i l’adopció d’estratègies que més et beneficiïn en el teu entorn.

La millor manera de saber-ho, és provar-ho. Serà útil esbrinar-ho.

Per a això pots fer ús de la primera sessió introductòria de prova  amb la finalitat de conèixer-nos, perquè valoris si et sents còmoda/o amb el teu coach i per valorar també si el repte que et proposes és assumible a través del coaching.

La confiança és de vital importància, ja que compartiràs amb el teu coach informació a fi de poder avançar pel camí. Reserva una sessió introductòria/de prova  de coaching

El preu de les sessions és un tema que abordem en la primera sessió introductòria/de prova.

Tingues en compte que no hi ha diners millors invertits que en el desenvolupament d’un mateix.

En realitat, el coaching és un regal que et fas a tu mateix, un regal útil i constructiu que et permetrà treure el millor partit a la teva vida.

 •  Confidencialitat durant i després del procés de *coaching.
 •  Escolta activa. El teu *coach escoltarà no només el que dius, sinó també com ho dius i els teus silencis.
 •  Feedback.
 •  Respecte cap als teus valors i creences.
 •  Implicació, entusiasme i il•lusió en el teu procés.
 •  Ajuda per mantenir un alt nivell de motivació per a la consecució dels teus objectius.
 •  Compromís amb el codi deontològic d’ICF (International Coach Federation).
 •  Celebrarà amb tu els teus èxits.
 •  Que estiguis compromesa/o al 100% amb el teu canvi, amb el teu procés. Serietat, motivada/o, disposada/o i ganes veritables d’actuar per aconseguir els teus objectius. Recorda: Sense acció, no hi ha canvi.
 •  Sinceritat
 •  Que li comuniquis a la teva *coach si hi ha alguna cosa durant la sessió que no t’hagi funcionat o que volguessis canviar. Necessitem ser un equip per treballar efectivament.
 •  Permetre’t fer coses diferents sortint de la teva zona de confort.
 •  Que comparteixis amb el teu *coach cada avanç que realitzis.
 •  Que donis el millor de tu en cada sessió. Per això, el teu coach esperarà que vagis a les teves sessions de coaching predisposat a marcar-te objectius concrets i elaborar un pla d’acció per aconseguir-los.
 •  Que li comuniquis al teu coach qualsevol dubte que aparegui durant el camí.

De vegades sí, de vegades no. Tenir un bon amic és fantàstic. Però, És el teu millor amic un professional en el qual pots dipositar la confiança per treballar en els aspectes més importants de la teva vida professional o personal? Pot realment un bon amic motivar-te i reptar-te a fer canvis? Tingues ambdues coses; un bon amic i un coach.

Tenim moltes àrees cegues a les quals ens costa accedir, perquè la nostra percepció està condicionada pels nostres paradigmes. Com diu el proverbi: «El peix no sap que està dins de l’aigua fins que no ho treus». Comptar amb un suport extern ens permet ampliar la nostra perspectiva i les nostres possibilitats d’actuació. El coach t’ofereix una perspectiva externa que pot ser molt valuosa, sense oblidar que és el coachee (persona que rep el procés de coaching) qui ha de decidir com manegar les situacions.

A què t’ajudarà el Coaching en la teva labor de mare o pare?

Com a mare,entenc que criar als nostres fills és difícil, les nostres preocupacions semblen ser més grans avui dia. Tota mare o pare de família s’ha trobat sense respostes enfront dels seus fills i hi ha ocasions en les quals ells semblen tenir totes les cartes.

Si apliquem el Coaching en el nostre dia a dia laboral … per què no aprendre com aplicar-ho amb el nostres fills?

El Coaching et pot ajudar a:

Disposar de millors eines per al teu propi autoconeixement i desenvolupament. Aprendre a dissenyar un nou model de comunicació que desperti confiança i credibilitat mútua.

Aprendre a marcar objectius i establir prioritats.

Aprendre a explorar i manejar les teves emocions, enfortint les habilitats i talents propis i dels altres.

Educar en valors.

Aprendre a posar límits amb amor. Com coachs entenem que les millors solucions són aquelles que són preses dins del si de la família. Gran part del treball i atenció es troba enfocada a desenvolupar i créixer la nostra confiança com a pares. El coaching per a mares i pares de família ens permet aquest espai de confiança per poder respondre millor a qualsevol situació que se’ns presenti.

Efectivament hi haurà casos que demandin alguna modalitat de teràpia familiar i nosaltres, com coaches, t’ho farem saber perquè acudeixis a l’especialista adequat.

Com ja hem comentat el coaching et pot donar moltes eines.

A través d’un procés de coaching aprendràs a veure la mateixa realitat des de diferents punts de vista, a establir empatia amb el teu fill/a, a observar-ho/a i reconèixer-ho/a tal com és sense entrar en judicis, incrementaràs la qualitat d’escolta, de l’atenció i del feedback, connectaràs millor amb les teves emocions i les d’ell@s.

El coaching perquè sigui útil, depèn del grau de compromís que tingui el coachee (persona que rep el procés de coaching) amb si mateix. A partir d’aquí el que t’ofereix el coaching són preguntes per reflexionar i que participis de forma activa en el teu procés, treballant entre sessions aspectes que t’ajudaran a aconseguir l’objectiu proposat.

Per tant milloraràs no només les relacions amb els teus fills sinó en general les relacions interpersonals.

Nosaltres recomanem que el procés sigui inicialment individual, perquè cadascun pot començar en un punt diferent, o vulgui treballar alguna cosa individualment.

Això no descarta que si així ho vol la parella es pugui fer alguna sessió conjunta per treballar en equip i millorar la seva comunicació entre ells.

És alguna cosa que es pot parlar en la primera sessió que us oferim de prova. Reserva una sessió introductòria/de prova de coaching.

Efectivament hi haurà casos que demandin alguna modalitat de teràpia familiar i nosaltres, com coaches, t’ho farem saber perquè acudeixis a l’especialista adequat.

Scroll al inicio